Berita

Aktiviti Penyelenggaraan Sistem Program My.Pharma-C

Adalah dimaklumkan, terdapat gangguan sistem di Sistem My.Pharma-C bermula dari tarikh 28 November 2022. Sistem My.Pharma-C tidak dapat dicapai sepanjang tempoh penyelengaraan tersebut. Jangkaan pulih sepenuhnya akan dimaklumkan secepat mungkin.

Sekian, harap maklum.

Kemaskini 01 Dec 2022: Penyelengaraan Sistem My.Pharma-C telah siap pada 30 November 2022. 

Permohonan Cuti Belajar 2023/2024

Iklan Permohonan Cuti Belajar Dengan/ Tanpa Hadiah Latihan Persekutuan (HLP) Kepada Lantikan Tetap Bukan Gunasama KKM Sesi Akademik 2023/2024 dibuka bermula 31 Oktober 2022 (Isnin).

Pegawai-pegawai yang berminat boleh melayari laman http://ehlp.moh.gov.my/ untuk membuat permohonan.
Syarat-syarat Program Perkhidmatan Farmasi dan dokumen sokongan boleh didapati di https://www.pharmacy.gov.my/v2/ms/dokumen/cuti-belajar.html.
 

PENGUMUMAN: GARIS PANDUAN KELULUSAN PENGIKLANAN PRODUK BERDAFTAR

Garis Panduan ini adalah digunakan sebagai rujukan/panduan tentang perkara-perkara yang harus dipatuhi dalam merangka iklan produk ubat berdaftar untuk kelulusan Lembaga Iklan Ubat. Garis Panduan ini akan mengganti Garis Panduan Pengiklanan Ubat dan Produk Perubatan kepada Orang Ramai. Tarikh penguatkuasaan garis panduan ini adalah pada 1 Oktober 2022.  

Sekiranya tuan/puan mempunyai sebarang pertanyaan lanjut, sila hubungi Sekretariat Lembaga Iklan Ubat di talian 03-78413200 atau melalui emel liu@moh.gov.my.
 

PENGUMUMAN PENTING: PENJUALAN RACUN DALAM MAKANAN HAIWAN DI BAWAH AKTA RACUN 1952

Bahagian Penguatkuasaan Farmasi, Kementerian Kesihatan Malaysia telah menerima saranan dari Jabatan Perkhidmatan Veterinar (DVS) berkaitan racun dalam makanan haiwan

KETELUSAN HARGA UBAT DAN FAEDAH-FAEDAHNYA

VAKSIN COVID-19 UNTUK KANAK-KANAK

Iklan Pengambilan Personel Mystep Di Bawah Inisiatif Short-term Employment Program (MySTEP) 2022

Program Perkhidmatan Farmasi ingin mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan bagi memohon jawatan seperti berikut:

BIL

MAKLUMAT JAWATAN PERSONEL MySTEP

SYARAT LANTIKAN

1.

Bidang

:

Pegawai Khidmat Pelanggan

Halaman-halaman